Paineaaltohoito

Shockwave eli paineaaltohoito on erinomainen apu lihas-, jänne- ja nivelsidevaivoihin. Siinä hoidetaan kehon eri osien kipualueita mekaanista painetta ja tärähtelyä tuottavalla shockwave-laitteella. Paineaaltoterapiaa käytetään terapian sisällä aina tarvittaessa.

Hoidon idea perustuu shockwave-laitteen lihakseen kohdistaman paineen aineenvaihduntaa edistävään vaikutukseen. Näin saadaan aktivoitua kehon omat parantavat välittäjäaineet kipualueelle sekä edistetään uusien verisuonien syntymistä, joka puolestaan parantaa verenkierto ja kuljettaa lisää happea hoidetulle alueelle. Hoitoa voidaan hyödyntää myös jännevaivoissa, joissa hoito hajottaa jänteen ympärille kertynyttä kalkkia ja voikin toimia myös vaihtoehtona kortisonille tai kirurgiselle toimenpiteelle.

Paineaaltohoitoa voidaan hyödyntää osana muuta fysioterapiaa tai hierontaa, mutta sitä käytetään myös yksittäisenä hoitomuotona. Apua siitä voi saada mm. selkä-/hartiakipuihin, penikkatautiin, tenniskyynerpäähän, hitaasti/huonosti luutuneisiin murtumiin, erinäisiin jännevaivoihin sekä limapussitulehduksiin.